close icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-mail icon-google-plus icon-search icon-phone
merkregistratie

Over merkregistratie

Waarom een merk registreren?
Bescherming van een merk werkt volgens het principe ‘zonder registratie geen recht’. Of het nu om een naam, logo of verpakking gaat; wie niets registreert, loopt risico’s. Voor starters, ZZP'ers en het midden- en kleinbedrijf biedt Merkenbureau.nl uitkomst.

Over merkregistratie

Om uw merk te beschermen moet het worden geregistreerd in een officieel merkenregister. Op grond van een merkinschrijving kunt u bezwaar maken tegen concurrenten die een jonger identiek of overeenstemmend merk in dezelfde branche gebruiken.

Keuze voor een merkenregister

U kunt in elk land een aanvraag tot merkregistratie indienen. Maar u kunt ook door het indienen van één aanvraag een recht in verscheidene landen krijgen, bijvoorbeeld de Benelux of Europese Unie. Welke registratiemogelijkheid het beste bij u en uw merk past, hangt onder meer af van de landen waarin u actief bent en uw toekomstplannen. Doorgaans is een merkregistratie tien jaar geldig; verlenging is mogelijk voor perioden van telkens tien jaar.

Welke registratiemogelijkheid het beste bij u en uw merk past, hangt onder meer af van de landen waarin u actief bent en uw toekomstplannen.

De registratieprocedure: beschikbaarheid?

Om een merk te kunnen registreren en/of gebruiken dient u eerst te weten of het beschikbaar is. Wij adviseren daarom om vooraf onderzoek te laten doen, via een beschikbaarheidsonderzoek. Zo kunt u de risico’s op bezwaren van derden inschatten en mogelijk voorkomen.

Meer weten?

U kunt direct contact opnemen met het team van Merkenbureau.nl. Wilt u zich liever eerst inlezen? Bekijk dan de 15 meest gestelde vragen en de antwoorden hierop in het volgende document:

15x Vraag & Antwoord over vragen rondom Intellectueel Eigendom
pdf - 981.85 KB

Vaste tarieven merkregistratie

Voor het registreren van een merk hanteren wij vaste tarieven. Een complete Benelux-registratie begint bij € 740,- excl. BTW. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan en weet u voorafgaand waar u aan toe bent.

Vraag een offerte aan